Zoetermeerse Luchtvaart Club ZLC Los van de Grond

Door opheffing van de Wijkvereniging Dorp moesten de aangesloten verenigingen, die gebruik maakten van de zolder in Het Dorpshuis, op zoek naar een alternatieve clubruimte. Ook voor de Zoetermeerse Luchtvaart Club “Los van de Grond”, die vanaf de oprichting in 1979 al 27 jaar gebruik maakte van de zolder voor haar modelvliegtuigbouw activiteiten, was het even schrikken.

Samen met de Gemeente en de Wijkvereniging Dorp werd gezocht naar een alternatieve ruimte maar dat was nog niet zo eenvoudig. De ZLC ging ook zelf op zoek en kwam uiteindelijk terecht bij buurtvereniging Buytenrode, die na een goed gesprek, wel wat zag in deze bijzondere activiteit. Gelukkig was de vrijdagavond, onze vaste clubavond, nog vrij in de agenda en er was voldoende ruimte te creëren om ons materiaal en gereedschap goed op te bergen. Zodoende maakt de ZLC sinds september 2006 gebruik van de ruimte van buurtvereniging Buytenrode.

We houden ons bezig met het maken van radiografisch bestuurbare modelvliegtuigen.

We geven begeleiding bij het maken van houtbouw modellen uit een bouwdoos of bij het bouwen vanaf tekening en waarbij wij dan zelf of gezamenlijk het materiaal aanschaffen. 
Momenteel wordt veel gebruik gemaakt van het materiaal Depron, wat een zeer licht
bouwmateriaal is voor zowel indoor- als outdoormodellen. Na de bouw wordt het
modelvliegtuig op de clubavond door een keurmeester op vliegwaardigheid gekeurd,
voorzien van een ZLC nummer en opgenomen in ons ZLC modellenregister. Zonder dit ZLC nummer mag er niet met het model op de vlieglocatie gevlogen worden. Op een groot TV scherm in de zaal maken we gebruik van een vliegsimulator om het vliegen met een modelvliegtuig onder de knie te krijgen.

Helaas hebben we door het gebrek aan een vliegveld geen buitenactiviteiten meer. Wel wordt er nog binnen gevlogen op zondagochtend in sportzaal Noord-Wester in Zoetermeer en op vrijdagavond in een oude Hangar in het dronecentrum op Valkenburg.

Clubactiviteiten vinden plaats op elke eerste vrijdagavond van de maand tussen 20:00 uur  en 23:00 uur. Voor veel meer informatie en fotomateriaal kun je terecht op de site van de Zoetermeerse Luchtvaart Club www.zoetermeerseluchtvaartclub.nl. Ook kun je een mail sturen naar secretaris@zoetermeerseluchtvaartclub.nl