Logo Buurtvereniging Buytenrode. Kop
RSS-feeds RSS-feeds

Archief 2019Muziekfestival bij buurtvereniging Buytenrode

Op zaterdag 28 september organiseert buurtvereniging Buytenrode het Buytenrode muziekfestival. Diverse bands treden vanaf 14.00 uur op. Iedereen is van harte welkom om deze gezellige muzikale middag/avond bij te wonen. De bands die optreden zijn Little Ann and Friends, de Varias Band, Fancy Blue, KillFred en DOOOF! Het festival is de gehele dag en avond voor een ieder geheel vrij toegankelijk. Voor een heerlijk en betaalbaar hapje en drankje zullen de diverse barvrijwilligers tijdens het hele evenement voor u klaar staan. 


Nieuwe vacatures


Buurtvereniging Buytenrode is een ontmoetingsplaats voor alle bewoners uit de buurt. Zij kunnen deelnemen aan wekelijks of maandelijks terugkerende activiteiten, waaronder darten, klaverjassen, bingo, dansen, knutselen of schilderen. Op de website van de buurtvereniging staan alle activiteiten omschreven. 

Daarnaast worden terugkerende festiviteiten gehouden, zoals het zomermuziekfeest, spirituele beurs, postzegelbeurs, sinterklaasfeest, kerstknutselclub en het buurtetentje in december, een middag/avond voor de mensen uit de wijk om deze dure maand samen te genieten van een vers bereide maaltijd.

Voor deze enthousiaste en gezellige buurtvereniging zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:Hulp bij de kinderknutselclub 
Voor de kinderknutselclub zijn wij op zoek naar extra hulp. Iedere eerste en derde woensdagmiddag van de maanden september t/m april organiseert buurtvereniging Buytenrode voor kinderen van 4 t/m 12 jaar een knutselmiddag. Van 14.00 uur tot 15.30 uur worden de leukste en mooiste dingen geknutseld. Kinderen zijn al welkom vanaf 13.45 uur. De knutselclub is zowel voor kinderen uit de buurt als kinderen van andere wijken van Zoetermeer. Kinderen komen samen om iets moois te knutselen en hebben veel plezier met elkaar. Er wordt tussendoor iets gedronken en kinderen kunnen na het knutselen nog kleuren of met elkaar kletsen. Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes vanaf 4 jaar zijn ook van harte welkom. Er heerst een gezellige sfeer.

Barmedewerkers 
Voor de terugkerende activiteiten zijn wij op zoek naar barmedewerkers. De dagen en werktijden zijn verschillend en in overleg flexibel in te delen. 


Heb je interesse in een van de vacatures en lijkt het je leuk om voor de buurtvereniging vrijwilligerswerk te doen? Stuur dan een mail naar bestuur@buytenrode.nl

 

Algemene ledenvergadering 10 april 2019 
 

De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vindt plaats op dinsdagavond 10 april 2019.
Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Voor de algemene ledenvergadering zijn de volgende stukken in te zien. 
2019 Agenda ALV.LK.1.pdf
2019 Bestuursreglement alcoholgebruik.LK..pdf
2019 brief ALV en contributie.LK.pdf
2019 conceptverslag ALV 24-4-2018.pdf
2019 Jaarverslag activiteiten Buytenrode 2018.LK.pdf
2019 Jaarverslag Buytenrode 2018.LK.pdf
2019 toelichting op agenda ALV.LK.pdfBRENG UW STEM UIT OP ZATERDAG 19 JANUARI!


Wat wel of niet in en met het Buytenpark 
Het Kwaliteitsteam Buytenpark staat al bijna tien jaar pal voor de vele aparte eigenschappen van het Buytenpark. Een park dat maar liefst 100 hectare meet en voor meer dan 60 procent bestaat uit sinds 1995 uit zichzelf ontstane natuur. Goed moment u weer eens te vragen wat u vindt dat de komende jaren in en met het Buytenpark moet gebeuren.

Dat doen we op zaterdag 19 januari op onze inloopochtend tussen 10 en 12 in het gebouw van de Buurtvereniging Buytenrode, Cesar Franckrode 60.
Waar u een mini-referendum-papier kunt invullen met 10 stellingen om aan te geven wat u vindt dat er wel of niet moet gebeuren met en in het Buytenpark en waaraan u ook zelf nog eigen stellingen kunt toevoegen.

Voor ons een hulp om uit te dragen zowel richting het gemeentebestuur en zijn ambtenaren als naar alle overlegpartners in het Buytenpark zelf. Ook voor 2019 zijn we namelijk aangewezen als coördinator van het Overlegplatform Buytenpark, waarin vrijwel alle grootgebruikers van het park zijn vertegenwoordigd, van SnowWorld, Ayers Rock tot de begraafplaats, de Vogelwerkgroep Zoetermeer, de twee tuinverenigingen, het zomertheater, omwonenden, ruiters, mountainbikers, padvinders, voetballers, badmintonners, handballers en fietsers.

We willen graag van u weten wat u vindt dat in de komende tijd onze inzet moet zijn. Bijvoorbeeld betere scheiding tussen voetgangers en fietsers, aankleding van SnowWorld met groen, betere handhaving van de regels, het hele Buytenpark als vuurwerkvrije zone, meer inspraak in het gemeentelijke vergunningbeleid, dat soort zaken.

Graag willen we dat op 19 januari registreren. Daarnaast zullen we informatie verstrekken over de ons bekende ontwikkelingen. Zo zal omstreeks 11:00 uur onze eigen ecoloog en bioloog drs. Winfried van Meerendonk u bijpraten over een app voor het Buytenpark, het Gruttolandje, de oeverzwaluwwand en de Nieuwe Driemanspolder.

Het staat u vrij op 19 januari binnen te lopen op elk moment dat u wil. De toegang en de koffie zijn gratis. Tot dan,

namens het bestuur van de Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark

Leon van den Berg (voorzitter);
buytenpark@bergit.nl